Vw Passat B5 1. 9 Tdi Fogyasztás

Ez rendelhető extra volt 1999-től. A karosszéria az extra kis illesztési hézagok és a jó forma eredményeképpen mindössze 0. 27-es cw értékű, amely 1996-ban is nagyon jónak számított. Ekkor jelent meg az ötfokozatú Tiptronic sebességváltó, amely inkább kerülendő, mert még gyerekbetegségekkel küzdött. Az első kétszázezer kilométert még hiba nélkül tudja, de jellemzően ezek az autók még az első tulajdonosnál megfutják ezt, hiába van a visszacsavart órás autókban a kereskedésekben 180 ezer kilométer körüli óraállás. Ha a váltó megkotlik, javítása elég költséges, a bontott meg szintúgy bizonytalan. Ha a hibáknál tartunk, említsük meg a magyar használautós félelmét: az első többlengőkaros futómű bonyolultságát. Ez a korszerű, nagyon jó geometriai tulajdonságokkal bíró alsó- és felsőlengőkaros rendszer felújítása közepes minőségű alkatrészekkel is közel van a százezres tételhez, ezt senki nem fizeti ki szívesen. A Németországban futott autóknál nem is kell körülbelül 200-250 ezer kilométerig hozzányúlni, de az itthoni utak sokkal hamarabb megeszik a sok gömbfejet és szilentet.

Totalcar - Tesztek - Használtteszt: Volkswagen Passat TDI 1997-2000

Figyelt kérdés Szeretnék vásárolni autót és lenne egy ijen auto csak kicsit félek töle, hogy megnönek a fenntartás költségei! Kérnék szépen tapasztalatokat! VOLKSWAGEN PASSAT 1. 9 TDI -vel kapcsolatban. 1/13 walk w1th mee válasza: én úgytom 4-5liter körül:D 2014. okt. 3. 09:14 Hasznos számodra ez a válasz? 2/13 A kérdező kommentje: Az nagyon jónak mondható! Kösszike a választ! És mire kell figyelni? Vagy nem szokott meghibásodni? 3/13 John_McClane válasza: 77% Az 1. 9TDI az nem fogyaszt, egyenesen termeli a gázolajat... Jó lenne tudni azt is melyik Passatra gondoltál, mert gyártják már pár éve TDI motorral:) 2014. 11:05 Hasznos számodra ez a válasz? 4/13 A kérdező kommentje: [link] légyszives itt küldöm a linket! 5/13 A kérdező kommentje: Most látom 2000-évjárat 6/13 Dörmögő válasza: Melyik 1. 9-es tdi motorral? A 4-5 liter felejtős. Városban 7 körül minimum, országúton el lehet 5-5. 5 literrel menni. 2014. 11:15 Hasznos számodra ez a válasz? 7/13 anonim válasza: Nagy átlag 6 liter körül van, hosszú úton lemehet 5-5, 5 literre, de az a jó benne, hogy városban is nehezen megy 7 liter fölé.

Egykor német középvezetők családi autója volt, mára viszont egyetlen feladata maradt: minden reggel elindulni, és hordani haza a pénzt Félmillió forint alatt autót venni merész vállalás, ez tény. Mégis ez a nagy magyar valóság, sokaknak ennyiből kell boldogulni. Az olcsó autót keresők ráadásul egyre többen vannak, ez kiderült a Használtautó adatainak elemzéséből (erről itt olvashatsz), illetve beszéltünk már a témáról podcastunkban is (amit ezen a linken érhetsz el. ) Így tehát akárhányszor olcsó autót mutatunk, azt nem azért tesszük, mert tovább szeretnénk növelni a hazai autópark átlagéletkorát, hanem azért, mert gondolnunk kell azokra is, akik legfeljebb kedvtelésből, kíváncsiságból olvassák az új autók tesztjeit az oldalon. Oldalról jól látszik a Passat hosszán a családi autó jellege - ezt úgy érték el a német mérnökök, hogy a Bora méretű korabeli Audi A4 padlólemezébe beleszabtak egy kis extra hátsó lábteret Ismét hozzájuk szólunk, ám most nem a távol-keletről, hanem nyugatról érkezik a húszéves családi szedán: mai tesztünk alanya egy Passat 1.

vw passat b5 1. 9 tdi fogyasztás diesel

9 PD TDI, 116 lóerővel és a világ összes kilométerével. Ez a Volkswagen egy a sok közül. Van ennél szebb, van ennél jobb állapotú, de akad ennél sokkal lelakottabb is bőséggel. Tökéletes arra, hogy ne legyenek irreális elvárásai azoknak, akik félmillióból szeretnének ilyet - vagy bármi más, hasonló méretű autót - venni. Senki sem tagadja például, hogy ez egy munkaeszköz, ami szinte minden nap bejárja az országot, ráadásul legtöbbször nem az autópályák és egyszámjegyű főutak kiváló aszfaltján, hanem az eldugott kistelepülések kátyúin átugrálva. Éppen ezért jelenleg is van több élő hibája, de olyan sose maradhat benne, amitől ne lenne minden reggel hadra fogható. Ez egy ilyen játék, főleg a félmillió kilométer közelében. Annyit mutat, amennyit. Ráadásul simán megeshet, hogy még ez is tekert - mégis van, aki csak 200 ezer alá hazudva venné, de akkor kérdés nélkül Az árkategóriájában legfontosabb tényezőknek tehát hiánytalanul megfelel: elindul, megy, megáll, kanyarodik, világít, valamint rendelkezik a közúti közlekedésre alkalmas - ráadásul az évszaknak is megfelelő - gumiabroncsokkal és érvényes műszaki vizsgával is.

Nem katasztrofális a helyzet, magam is jártam ilyen állapotú első futóművel a saját B5-ös Audi A4-emmel, még biztosan van ebben egy-két hónap, de aztán zsebbenyúlós tétel lesz a csere. Ez ugyanis nem csak két gömbfej meg négy szilent, itt bizony Audi minőség van, Audi árban: az ötödik generációs Passat visszatért a régi hagyományokhoz, és újból prémium alapokra épült. Nem csak a motor van emiatt ismét hosszában elhelyezve, de az első futómű is a gömbfejjel együtt cserélhető alumínium lengőkarokkal éri el a megfelelő úttartást. Ez a futómű nagyon jó, amikor jó, de nagyon drága, amikor tönkremegy. Egy minőségi szett akár 200 000 forintba is kerülhet, ami nem volt egy nagy összeg az autó újkori vételárát megnézve, ma viszont ez már az autó értékének majdnem a felét jelenti. Mai elvárásokkal sem kell szorongani hátul, a kor mércéjével mérve viszont egyenesen fejedelmi a helykínálat mindkét sorban Eleinte - amíg próbáltam kiismerni és nagyon óvatosan hajtani a Passatot - motorikus hibát nem tapasztaltam.

Vw passat b5 1. 9 tdi fogyasztás 2012

Kedvelt családi autó, nem véletlenül. Amikor a B5-ös Passat megjelent, számos olyan újdonsággal volt rendelhető, amely csak a prémium kategóriában volt elérhető, illetve még ott sem. További nagy dobás a Volkswagentől, hogy ezekért az extrákért nem kért akkora felárat, mint kortársai, és megjelentek olyan kivitelek, ahol például a Climatronicnak nevezett automata klímaberendezés nem volt feláras. Talán ezért is van, hogy a Passat megszámlálhatatlanul sok gyári extrája közül az automata klíma elég elterjedt, pláne az utolsó modellekben. Érdekessége, hogy hátramenetbe kapcsolva belső cirkulációra kapcsol, hogy ne jöjjön be a kipufogógáz, valamint a sebesség növelésével korlátozza a beáramló levegőt, hogy ne legyen huzat. Mindezt automatikusan, figyelmeztetés nélkül. Rendelhető volt navigáció, fedélzeti számítógép, ülésfűtés, teljes bőrkárpitozás elektromos mozgatású, memóriás ülésekkel, a kései modelleknél xenon fényszóró, televíziós középkonzol. A Volkswagen ebben a modellben alkalmazta először a hosszú karbantartási ciklust, az üzemállapotól függően változó olajcsereperiódust.

30 Galéria: VW Passat TDI Ha a Passat-történelem mélyére nézünk, láthatjuk, hogy a keresztmotor csak kitérő volt - a Passat régen is hosszmotorosként született. Az ősmodell Giorgetto Giugiaro tervei alapján készült, és a korábban megjelent Audi 80-as műszaki alapjaira épült. Még a beltere is hasonló volt. A Volkswagen-csoport már magabiztosan játszotta az építőkocka- és platformstratégiát 1973-ban. Ez az ötödik generációs modell 1996-ban jelent meg, typ3B gyári kódon, ez szerepel az alvázszámában is. A korábbi keresztmotorost leváltva teljesen új autó, szinte semmit sem örökölt a B4-es malacorrú Passatból, szinte csak a népszerű TDI dízelt. A használtautós magánimport-lista harmadik helyét elfoglaló Passat is ezzel a motorral került oda, az ős-TDI direkt befecskendezéses turbódízel. A használtárak nagyon nagy szórást mutatnak, szinte százezer forinttól indulnak a még nem regisztrált, kicsit leélt gépek, de egy-egy igazoltan keveset futott példányért elkérnek majdnem kétmilliót is. Nagyon nagy a kínálat, mindenki talál az igényeinek megfelelőt.

Az autót annyira készítette fel a tulaja a tesztre, hogy átvételkor először le kellett róla akasztani az utánfutót, a motorjáról mégis enni lehetne Ezzel el is érkeztünk ahhoz, ami ennek a kocsinak nincs: szabadnap. Ha ugyanis egy jármű a pénzkereséshez minden egyes hétköznap elengedhetetlen - hogy aztán ki lehessen fizetni a lakáshitelt, az ételt, a ruhát és minden mást - akkor ezek a folyamatosan fennálló, idegesítő, de az alapvető működést nem befolyásoló, ráadásul stagnáló hibák könnyen kerülhetnek a "majd a következő olajcserével" kategóriába. Nyilván, ha valami súlyos probléma előjön, azt azonnal javítják a kocsin, mennie kell. És megy is, a Passat órája a teszt időpontjában ugyanis 468 379 kilométert mutatott, ám közel sem biztos, hogy nincs az autóban akár ennek a duplája, előélete ugyanis szinte teljesen ismeretlen. Ennek ellenére megbízhatóan üzemel és keresi a pénzt tovább. Magamnak biztosan adagolós, 110 lóerős, AFN kódos motorral vettem volna, a tulaj is olyat keresett, de a megfelelő áron, korrekt állapotban csak ez volt, és nem dísznek kellett az autó.

  • A könyvelő teljes film magyarul indavideo videa
  • Covid teszt előtt lehet enni
  • Gyűrűk ura 2 a két torony videa 1
  • Vw passat b5 1. 9 tdi fogyasztás v6
  • Vw passat b5 1. 9 tdi fogyasztás for sale
vw passat b5 1. 9 tdi fogyasztás 4x4

Mindemellett kényelmes, tágas, digitklímás, xenonfényszórós, négy elektromos ablakos, sőt, még bőrkormányt, elektromosan állítható, fűthető tükröket és ülésfűtést is találunk benne. Ebben a korban ez már nem olyan természetes, úgyhogy kiemelem: minden felsorolt extra működik a fehér Passatban. Az anyagok tapintása komoly ugrás egy korabeli japán autóéhoz képest, az ülései nagyon kényelmesek, ennyi év után is árad belőle a minőségérzet. Hátul is van elég lábtér, a csomagtartó is korrekt méretű. Vonóhorog, digitklíma, ülésfűtés, xenonlámpa - mi kell még ennyi pénzért? Esztétika terén egy nagyon érdekes összkép tárul elénk, a kocsi jó kiállású, messziről igen kellemesen mutat, egy kis törődéssel még akár a legszebbek közé is visszatérhetne egyszer. Tipikus problémája a típusnak, így az emelési pontok műanyag takarója erről a példányról is mindkét oldalon hiányzik, ennél kevésbé tipikus, hogy a küszöbborítás jobb hátsó sarokeleme sincs meg, ráadásul egy igen érdekes karosszériajavítás nyomait is felfedezhetjük a helyén.

Féktárcsák körülbelül 7000 forinttól indulnak, betétek 5000-től, szinte minden kopó alkatrész olcsó. A karosszériaelemekből is van olcsó utángyártott, de a bontók is tele vannak jó állapotú gyári elemekkel, nem dönti le a családi költségvetést egy első sárvédő, vagy lökhárító. Mit nézzünk, ha ilyet szeretnék? Elsősorban a karosszériát kívülről. Ne legyen korábban törött és rosszul javított. Ilyenkor a sárvédőíveken, főleg hátul megjelenik a korróziós púposodás. Próbaúton figyeljünk az egyenesfutásra és az első futómű kopogására. A beltér kopottsága is árulkodó, de ez inkább esztétika. A motor legyen száraz, és hidegen izzítás után rövid indítózással induljon, járjon egyenletesen. A Passat sorozatnak ez a modell jelentős mérföldköve. Természetesen az utódok tudnak többet nyújtani, a kor szelleméhez igazodnak minden téren, de nem hiszem, hogy valaha tudnak egyik modellről a másikra áttérve akkorát újítani, mint a B5-ös megjelenésekor. Akkor legenda született.

hogyan-tudom-megnézni-a-wifi-jelszót

Otp gépkocsinyeremény betétkönyv lista 2020, 2024