10 Literes Bogrács Hány Főre - 10 Literes Bogracs Hány Free Font

  1. Hogyan válaszd ki az első bográcsodat? | PrimaNet Blog

Számolj a bogrács méretének felével úgy, mint nettó térfogattal Az így kapott értéket szorozd meg kettővel és megkapod, hány átlagos személyre tudsz benne főzni. Persze, ez akkor igaz, ha az "átlagos személy" felétek megelégszik fél literes adaggal a körömpörköltből vagy a gulyáslevesből. A magyar ételadag-elvárások alapján inkább számolj úgy, hogy három liter két embernek elegendő, azaz egy 6 literes bográcsban 4 adag, egy 12 literesben 8 adag ételt tudsz megfőzni. A bogrács formája is számít Ejtsünk végül szót a bogrács formájáról. Magyarországon hagyományosan kétfajta kapható: az alföldi bogrács, amely alul szélesebb, felül szűkebb és a bajai bogrács, ami pont fordítva, lentről fölfelé szélesedik. Az alföldi bográcsot a sok lével készülő ételekhez, kiváltképpen halászléhez találták ki, mert kevés folyadékveszteség mellett tud a lehető legtöbb étel főni benne egyenletes hőfokon. A bajai bográcsot (gulyásbogrács néven is megtalálod) a kevésbé leves ételekhez használjuk, mert itt gyorsabban fő el a lé, többet is kell keverni az ételt, így az ízélménye is fokozottabb lesz.

Hogyan válaszd ki az első bográcsodat? | PrimaNet Blog

mint a rozsdamentes bogrács) Remek hővezető képességű Ne készíts benne savas ételeket, mert a kioldott réz nagyobb mennyiségben nem tesz jót az egészségnek (éppen ezért az ételt ne is hagyd sokáig állni egy ilyen bográcsban)! Milyen formájú bográcsot válassz? Forma esetén talán könnyebb a választás, hiszen két elterjedt típusról beszélhetünk. Ez a bajai és az alföldi bogrács. A bajai bogrács jellegzetessége, hogy kifejezetten a híres bajai halászlé főzésére lett kialakítva. Formájára jellemző, hogy alul szélesebb, felül szűkebb. Ez azt a célt szolgálja, hogy az étel hosszabb ideig tudjon magasabb hőfokon főni úgy, hogy eközben nem veszít túl sok levet. Gyakran halfőző bográcsként is emlegetik. Az alföldi bogrács pont a bajai ellentéte, azaz alul keskenyebb, felül szélesebb. Kiváló a halászlénél kevésbé leveses ételekhez mint amilyen a gulyás, pörkölt, slambuc, paprikás krumpli vagy lecsó. Elterjedtebb nevén ez maga a gulyásbogrács, amely istenien intenzív ízt kölcsönöz a benne készült ételeknek.

Kiszámolva: 6 litere bográcsban tudsz főzni 3 litert, kb 6 adag 10 literesben 5 litert, 10 adag 16 literes 8 liter 16 adag 20 literes 10 liter 20 adag Vagyis ezek szerint az hogy hány literes megmondja hogy hány adagos:) Nem csak duma, tapasztalat, megmértem 2017. szept. 9. 19:52 Hasznos számodra ez a válasz? Kapcsolódó kérdések: Minden jog fenntartva © 2021, GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Figyelt kérdés Szeretnék valamilyen bográcsot vásárolni de nem tudom h hány literes lenne jó. Max. kb. 15-20 főre szeretnék főzni. 1/3 anonim válasza: Hát akkor jó nagyot. A nagyba elfér kevesebb étel is a kicsibe több nem literes. 2009. aug. 11. 20:23 Hasznos számodra ez a válasz? 2/3 anonim válasza: 15-16 literes már elég szokott lenni 20 emberre, de célszerű venni inkább egy 20 literest abba kényelmesen el lehet férni és mint az előző válaszoló mondta kisebb adagot is lehet benne főzni. 20:29 Hasznos számodra ez a válasz? 3/3 anonim válasza: A bográcsot ugye telerakni nem tudod, a tetejétől elhagysz mondjuk 6-7 centit hogy kényelmesen lehessen kavargatni, így kisebb bográcsnálkb 5-6, nagyobbnál 7-8 litert vonjál ki a méretéből. (túlzásnak tűnhet, de gyakorlatilag a bográcsméret felével célszerű számolni) A fennmaradó értékkel számolj úgy hogy kb 0, 5 liter egy adag egytálétel. Ez persze normál mondjuk családi főzögetésre érvényes, egész estés férfi buli (nagyétkű) esetén számolhatsz dupla adagot.

  1. 10 literes bogrács hány forêts
  2. 1103 budapest gyömrői út 106
  3. 10 literes bogracs hány free youtube
  4. Opel astra h felni eladó
  5. Janikovszky �va: Egy kamasz monol�gja
  6. Pattintsd ki ezt a naplót ára
  7. Budapest bank egyenleg lekérdezés online catalog
  8. Prága–Budapest 5 757 Ft kezdőártól – 2021 olcsó repülőjegyei Prága és Budapest között | Skyscanner
  9. Hogyan válaszd ki az első bográcsodat? | PrimaNet Blog
  10. Gyilkosság az orient expresszen film streaming
  11. 1 hónapos baba mennyit eszik

Milyen bográcsméretet válassz? Ha gyakran főzöl bográcsban, érdemes legalább 2 méretet tartanod otthon, hiszen ha kb. 4 emberre főzöl, akkor nem érdemes a nagyméretűt elővenned. Egyrészt annak nehézkes a tisztítása, másrészt mert egy ilyenben könnyen leég a kevés hozzávaló. Tartsd szem előtt, hogy a bográcsodat csak a háromnegyedéig töltsd, mert így készíthető el benne jól az étel. Milyen kellékeket szerezz még be hozzá? Ha igazán jó bográcsozásra vágysz, ne felejtkezz meg a bográcson túli kellékekről! Gondoskodj bográcsállványról és bográcsfedőről is szükség esetén, illetve a megfelelő szabadtéri sütés-főzés kellékeket se hagyd ki a sorból! Sok sikert a főzőcskéhez! A legfinomabb gulyást és lecsót kívánjuk neked a nyárra!

választási-malac-eladó-hajdu-biharban

Otp gépkocsinyeremény betétkönyv lista 2020, 2024